3 aihetta nettisivuja varten – osa 1

3 aihetta nettisivuja varten – osa 1

Etkö millään keksi aihetta sivustoasi varten?

Älä huoli, et ole yksin.

Minusta tuntuu että suurin kynnys aloittamiseen on monelle se että he eivät keksi hyvää ideaa tai aihetta jonka ympärille rakentaa nettisivuja.

Hyvässä ideassa yhdistyy 3 tekijää:

  1. Oma kiinnostus (jaksat kirjoittaa aiheesta).
  2. Kysyntä (muitakin kiinnostaa).
  3. Mahdollisuus tienata rahaa (voit myydä aiheeseen liittyviä tuotteita).

Tässä artikkelisarjassa esittelen 3 minun mielestä kiinnostavaa, trendikästä ja potentiaalista ideaa, joilla voisi tienata rahaa. Kerron lyhyesti aiheesta ja miten sillä voisi tienata.

1. Kryptovaluutat ja lohkoketjut (Blockchain)

Kiinnostus Bitcoinia ja muita kryptovaluuttoja (esim. Ethereum) kohtaan on ollut kovassa nousussa viimeisten vuosien aikana, ja uskon että kysyntä tulee vain kasvamaan tulevaisuudessa. Myös itse teknologia näiden takana kiinnostaa, nimittäin lohkoketjut.


Bitcoiniin liittyvien Google-hakujen määrän kehitys Suomessa (Google Trends).

Minkälainen sivusto?

Jos minä tekisin tästä aiheesta sivuston, niin käsittelisin siellä:

  • uutisia liittyen kryptovaluuttoihin,
  • oppaita (miten ostaa, mistä ostaa jne.),
  • kokemuksia Bitcoinista/Ethereum yms.,
  • arvosteluita ja/tai vertailuija nettilompakoista,
  • tietoa louhinnasta ja lohkoketjuista.

Pelkästään Bitcoiniin liittyviä hakuja tehdään tuhansia joka kuukausi Suomessa. Siihen vielä päälle muut valuutat ja lohkoketjuteknologiaan liittyvät hakusanat, niin on kyse suuresta yleisöstä.

Miten tienata rahaa?

Tällä sivustolla voisi tienata rahaa:

Monet markkinapaikat kryptovaluutoille maksavat sinulle komissiota kun lähetät heille uusia asiakkaita. Näistä löytyy hyvä lista täältä. Näissä affiliate-ohjelmissa on se hyvä juttu, että saat komission jokaisesta asiakkaan tekemästä kaupasta, eli yhden asiakkaan tulovirta voi jatkua pitkään.

2. Ruokakassipalvelut

Ruokakassipalvelussa asiakkaat saavat valmiin kassin täynnä ruoka-aineita ja reseptejä toimitettuna koti-ovelleen. Näitä palveluita ovat mm. Sannan Ruokakassi, Foodie ja Anton & Anton. Sanalla ruokakassi tehdään tällä hetkellä noin 880 hakua keskimäärin kuukaudessa, ja kilpailu on alhaista (0,41).

Ruokakassipalvelut - avainsanat

Minkälainen sivusto?

Minä tekisin tästä aiheesta ns. vertailusivuston, josta löytyisi tietoa jokaisesta ruokakassipalvelusta, ja kävijä pystyisi helposti vertaamaan hintoja, toimitusalueita jne. Saisit varmasti myös kokeilla palveluita ja voisit kirjoittaa niistä arvostelut.

Miten tienata rahaa?

Ainakin Sannan Ruokakassi on mukana Adtractionissä, eli voit tienata komission lähettämällä heille uusia asiakkaita (komissio on tällä hetkellä 20 euron luokkaa per asiakas). Uskon että pystyisit houkuttelemaan myös muut toimijat samanlaiseen diiliin.

3. Älykellot

Apple, Samsung, Windows ja muut juoksevat kilpaa kohti täydellistä älykelloa. Muutkin ns. wearable technology kategoriaan kuuluvat tuotteet ovat kovassa nousussa. En ole vielä löytänyt yhtäkään hyvää (suomenkielistä) blogia jossa puhuttaisiin näistä.

Älykello -sanaan liittyvien hakujen kehitys Googlessa 2004-2017.

Minkälainen sivusto?

Voisit kirjoittaa uutisia aiheesta (uudet tuotteet, huhut jne.) ja sen lisäksi tarjota tietoa itse tuotteista (hinnat, ominaisuudet jne.). Mikäli se ei sodi moraalia vastaan, voit tilata tuotteita esim. Amazonista, kirjoittaa niistä arvostelut ja sitten palauttaa ne. Voit myös tiivistää muiden tekemiä arvosteluita, esim. katsomalla Youtube-videoita.

Miten tienata rahaa?

Tämän sivuston tulonlähde olisi varmasti affiliate-markkinointi, eli lähetät kävijöitä jonkun toisen verkkokauppaan ja tienaat komission jos he ostavat jotain. Teknikmagasinet on yksi kotimaisista verkkokaupoista jonka kanssa voit tehdä yhteistyötä. Suosittelen myös liittymään Amazonin kumppanuusohjelmaan.


Mitä vielä odotat? Luo oma sivustosi jo tänään!

Ota itseäsi niskasta kiinni, luo nettisivut ja aloita rahan tienaaminen niiden kautta! Jos kaipaat apua ja sparrausta päästäksesi alkuun, suosittelen että liityt mukaan valmennusohejlmaan.