Tienaa blogilla – 5 tapaa ansaita rahaa blogilla

Tienaa blogilla – 5 tapaa ansaita rahaa blogilla

Olet luultavasti eksynyt tänne koska sinulla on blogi ja haluaisit tienata sillä rahaa (kukapa ei haluaisi?).

Ensinnäkin, onko rahan tienaaminen bloggaamalla mahdollista?

Kyllä, se on täysin mahdollista eikä edes kovin vaikeaa.

Kuinka paljon blogilla voi tienata?

Se riippuu täysin yleisöstäsi ja siitä millä tavalla hyödynnät sitä. Yleisesti ottaen mitä suurempi yleisö sinulla on, sitä enemmän voi tienata. Toisaalta, suuresta yleisöstäkään ei välttämättä saa kaikkia tehoja irti mikäli se on kovin heterogeeninen. Tienaamista voi myös katsoa eri näkökulmista; onko se passiivista tuloa vai täytyykö sinun aktiivisesti tehdä töitä jokaisen euron eteen?

Suurella blogilla joka kerää satoja tai kymmeniä tuhansia kävijöitä kuukaudessa voit helposti tienata monta tuhatta euroja kuukaudessa pelkillä mainostuloilla. Tai voit myydä näkyvyyttä suoraan yrityksille tarjoamalla esim. 1000 euroa per artikkeli.

Pienelläkin blogilla voi tienata rahaa, esim. kumppanuusmainonnan kautta. Eli suosittelemalla tuotteita ja/tai palveluita lukijoillesi ja tienaamalla komissio myynneistä. Tällä tavalla voit suhteellisen helposti päästä 100-500 euron tuloihin kuukaudessa (pienelläkin määrällä kävijöitä – kunhan saat heidät ostamaan).

Tässä artikkelissa esittelen 5 varmasti toimivaa keinoa tienata rahaa omalla blogilla.

1. Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinoinnin (tai kumppanuusmainonnan) idea on simppeli: laitat blogiisi linkin johonkin verkkokauppaan, blogisi lukija klikkaa linkkiä ja ostaa jotain kyseisestä kaupasta – sinä tienaat komission myynnistä.

Tämä on täydellinen tapa tienata blogisi kautta mikäli usein kirjoitat tuotteista ja/tai palveluista (esim. tuote-esittelyjä tai -arvosteluja). Voit suositella lukijoillesi tuotetta/palvelua joista on heille hyötyä ja jonka olet itse todennut hyväksi, ja samalla tienata komission.

Komissiot vaihtelevat eri verkkokauppojen kohdalla, mutta yleisesti ottaen sinulle maksetaan noin 3-20 % komissio myyntihinnasta. Eli jos tilauksen loppusumma on 200 euroa ja komissio 10 %, maksetaan sinulle 20 euroa.

Mistä tiedät tekeekö joku tilauksen sinun sivustosi kautta? On olemassa mainosverkkoja jotka toimivat välikäsinä sinun ja verkkokaupan välillä. He hoitavat myyntien seurannan ja laskuttavat komissiot verkkokaupalta, jonka jälkeen ne maksetaan sinulle.

Mainosverkkoja jotka toimivat Suomessa ovat mm.

Suosittelen että liityt mukaan jokaiseen ja tsekkaat sieltä mitä kampanjoita heillä on tarjolla (mitkä verkkokaupat ovat mukana).

Psst…. suosittelen liittymään valmennukseen mikäli olet oikeasti kiinnostunut rahan tienaamisesta blogisi tai kotisivujesi kautta. Valmennuksessa opit tasan tarkkaan ne keinot joilla minä tienaan tuhansia euroja joka kuukausi.

2. Google AdSense mainokset

Google AdSense on Googlen omistama mainosverkko. Voit rekisteröityä sinne ja laittaa mainospaikan sivustollesi, jonka jälkeen Google maksaa sinulle korvauksen joka kerta kun joku klikkaa mainoksiasi.

Yritykset pyörittävät mainoksia Google AdWordsin kautta ja kun olet laittanut mainospaikan sivustollesi, minkä tahansa yrityksen mainos voi näkyä sinun sivustollasi. Yritykset maksavat Googlelle mainonnasta ja sinä saat (pienen) osuuden tästä summasta.

Hyvää tässä liiketoimintamallissa on se että voit aloittaa tienaamisen heti. Huono puoli on se että tarvitset suuren yleisön (vähintään kymmeniä tuhansia kävijöitä) jotta tulot olisivat merkittäviä.

3. Kirjoita maksettuja tuote-esittelyä

Mikäli kirjoitat blogiasi jostain tietystä aiheesta (esim. valokuvaus, kehonrakennus tai retkeily), voit ehdottaa aiheeseen liittyville yrityksille yhteistyötä. Näissä tapauksissa voit pyytää että he lähettäisivät sinulle jonkin tuotteen ilmaiseksi vastineeksi siitä että kirjoitat tuotteesta arvostelun tai esittelyn blogiisi.

Vaihtoehtoisesti, varsinkin jos sinulla on suuri yleisö, voit pyytää rahallista korvausta artikkelin kirjoittamisesta, esim. 500 – 2 000 euroa per artikkeli. Tätä mallia varten et tarvitse välikäsiä, mutta voi olla fiksua perustaa toiminimi mikäli teet paljon kaupallista yhteistyöä.

4. Myy näkyvyyttä yrityksille suoraan

Jos Googlen mainospalvelut eivät kiinnosta (pienten korvausten takia) ja olet kunnon go-getter tyyppi, voit myydä mainostilaa suoraan yrityksille ilman välikäsiä. Näissä tapauksissa otat siis itse yhteyttä suoraan yrityksiin jotka voisivat olla kiinnostuneita näkyvyydestä sivustollasi ja kerrot heille:

Hei, minulla on blogi aiheesta XYZ ja siellä käy 10 000 kävijää kuukaudessa. Ajattelin että voisitte olla kiinnostuneita näkyvyydestä sivustolla (hinta alk. 500 € per kuukausi). Miten tehdään?

Voit tienata huomattavasti enemmän kuin esim. Google AdSensen kautta, mutta joudut tekemään jonkin verran myyntityötä ja sinulla täytyy olla yleisöä jotta yritykset kiinnostuvat.

5. Myy tuotteita tai palveluita lukijoillesi

Blogi voi myös olla kanava jonka kautta myyt jotain suoraan omille lukijoillesi. Tuotteen tai palvelun pitää luonnollisesti liittyä jotenkin blogisi aiheeseen jotta saat myytyä sen.

Jos sinulla on ruokablogi, voisit myydä esim. parhaat reseptisi kerättynä yhteen ladattavaan PDF:ään tms. Tai jos kirjoitat valokuvauksesta voisit myydä nettikurssin jossa opetat ihmisiä ottamaan parempia valokuvia. Tässä blogissa minä kirjoitan rahan tienaamisesta netissä ja myyn valmennusta jonka avulla opit kaiken kädestä pitäen.

Esimerkkejä palveluista:

 • valmennus tai ohjaus,
 • konsultointi,
 • puheen pitäminen,
 • kirjoittaminen,
 • suunnittelu.

Esimerkkejä tuotteista:

 • e-kirjat,
 • nettikurssit,
 • ohjelmistot,
 • applikaatiot,
 • kirjat,
 • fanituotteet.

Itse suosisin digitaalisten tuotteiden kuten nettikurssien, valmennuksien tai ladattavien oppaiden myymistä, sillä niillä voi mielestäni tienata parhaiten pitkässä juoksussa. Fyysisten tuotteiden myyntiin liittyy aina myös selvitettävää toimitusten yms. asioiden kanssa, jonka takia en suosi niitä.

Millä tavalla sinä tienaat rahaa blogisi kautta? Jaa vinkkisi kommenteissa!