Hauskaa voi pitää ilman rahaakin. Vaikka monet luulevat rahan olevan ehdotonta hauskan pitämiseen, tosiasia on, että ilman rahaa voi tehdä monenlaisia asioita. Raha tietysti helpottaa asioita, mutta kuitenkaan raha ei ole ehdoton edellytys hauskan pitämiseen. Tässä on joitain esimerkkitekemisiä, joita voi tehdä ilman rahaa.

Ilman rahaa voi vaikka lähteä kävelylle ulos. Kävely on virkistävää ja terveellistä. Kävelyn aikana mielen ja alitajunnan voi nollata. Ja sen voi tehdä täysin ilman rahaa.

Ilman rahaa voi mietiskellä ja pohdiskella. Totta tosiaan mietiskely ja pohdiskelu eivät edellytä rahaa tai rahan käyttöä. Jokainen voi saada hyviä ideoita ja ajatuksia. Ja näiden ajatusten avulla voi saada rahaa tai mielenrauhaa.

Ilman rahaa voi myös kirjoittaa. Kirjoittamiseen riittää kynä ja pieni pala paperia. Ajatukset voi sommitella paperille ja ne saa selkeytettyä paremmin. Tietenkin kirjoittaminen onnistuu myös tietokoneella. Nykyään suurin osa kirjoittamisesta tehdään tietokoneella. Tietokone vie hiukan sähköä, mutta kyse ei ole suurista summista.

Ilman rahaa voi viettää aikaa kotona. Kotona voi vaikka tehdä rästiin jääneet kotityöt. Tekemällä kotityöt sen lisäksi oma koti tulee siistimmäksi. Tämä tuo mielenrauhaa kodin asujalle. Tämä tietysti on hyvä asia.

Ilman rahaa voi lukea kirjaa. Jos kotona ei ole yhtään lukematonta kirjaa, voi sellaisen käydä lainaamassa tai lukemassa kirjastossa. Kirjoja lukemalla voi sivistää itseään ja lisäksi niin voi oppia uusia asioita. Lukeminen on hyvin halpa keino löytää mielekäs tekeminen.

Ilman rahaa voi tehdä rästiin jääneet pihatyöt. Ilman rahaa tosiaan voi tehdä kaikenlaista. Moneen urheiluun, kuten juoksemiseen, ei tarvitse rahaa. Riittää, että omistaa jonkinlaiset urheiluvaatteet ja juoksemiseen sopivat kengät.

Ilman rahaa voi kirjoittaa kirjeen rakkaimmalleen. Tietenkin pitää olla rahaa yhteen postimerkkiin, jotta kirjeen voi lähettää postilla rakkaalleen.

Ilman rahaa voi ylläpitää muistelmiaan ja kirjoittaa niitä ylös. Pitää vain olla joku päiväkirjan virkaa toimittava kirja tai vihko ja kynä kirjoittamista varten. Kun kirjoittaa omat muistonsa ylös, niihin helpompi palata myöhemmin uudelleen.

Ilman rahaa voi lähteä yleiselle uimarannalle uimaan. Voi käydä virkistävällä uinnilla joko meressä, joessa, järvessä tai lammessa. Suomessa voi lisäksi vielä lähteä metsään vaeltamaan jokamiehenoikeuksiin perustuen.

Näin hauskan pitäminen on suurelta osin sisäinen tila. Pitääkseen hauskaa tulee vain päästä oikeanlaiseen mielentilaan. Ulkoinen tekeminen auttaa pääsemään oikeanlaiseen mielentilaan, mikä taas auttaa hauskuuden kokemuksen saavuttamisessa.

Mutta myös rahan kanssa voi pitää hauskaa. Rahan kanssa voi lähteä ulkomaanmatkalle. Rahan kanssa voi viettää illan ystävien kanssa ravintolassa. Tai rahan avulla voi pelata casino pelejä. Raha auttaa monessa asiassa. Rahan puuttuessa pitää löytää keinot pitää hauskaa ilman rahaa.

Rahan kanssa hauskan pitäminen on huomattavasti helpompaa ja vaihtoehtoja on paljon enemmän. Rahan kanssa kaikki on mahdollista. Kuten sanotaan – rahalla saa ja hevosella pääsee.