Keksi aihe projektillesi

Rahan tienaaminen alkaa aina ideasta

Tervetuloa! Tällä sivustolla käsittelen eri keinoja tienata rahaa netistä omien nettisivujen tai blogin avulla.

Jotta voit tienata rahaa netistä, tarvitset idean tai aiheen jonka ympärille rakennat verkkosivut, verkkokaupan, blogin, nettikurssin, e-kirjan tai minkä tahansa muun digitaalisen rahasammon.

Tällä sivulla kerron minkälainen on hyvä aihe ja annan muutaman käytännön vinkin aiheen keksimiseen.

Minkälainen on hyvä aihe?

Hyvässä aiheessa yhdistyy 4 tekijää, ja ne ovat:

  1. Aiheelle on kysyntää (ihmiset etsivät tietoa netistä).
  2. Voit tienata siihen liittyvillä tuotteilla tai palveluilla.
  3. Olet itse kiinnostunut aiheesta tai haluat oppia lisää.
  4. Se on ajankohtainen vielä vuoden tai kahden päästä.

Tutki siis etsivätkö ihmiset tietoa aiheesta (kiinnostaako se ketään), mieti miten voisit tienata aiheeseen liittyvillä tuotteilla tai palveluilla, varmista että olet itse aidosti kiinnostunut siitä ja pohdi onko aihe oleellinen vielä muutaman vuoden päästä (vai kuoleeko kysyntä).

Idean tai aiheen valinta on vaikeaa – koska se on kriittisintä!

Valitse aiheesi tarkkaan, sillä se määrittää menestytkö sinä vai et. Tarvitset idean jota sinä itse jaksat tutkia, josta jaksat kirjoittaa tietoa ja joka kiinnostaa myös muita.

Jos haluat tienata rahaa affiliate markkinoinnilla, mainostamalla blogissasi, myymällä tuotteita tai millä tahansa muulla tavalla netissä, täytyy sinun ensin keksiä mistä aiheesta luot sisältöä. Ideasi ja aiheesi toimii myös perustana nettisivuille jotka tulet luomaan.

Tarvitset kiinnostavaa sisältöä jotta ihmiset löytävät sinut, nettisivusi ja tuotteesi – jotta sinä voit tienata rahaa!

Parhaiten toimivat ideat täyttävät markkinaraon

Älä yritä keksiä pyörää uudelleen. Keksi jotain täysin uutta tai keksi tapa jolla jonkun asian voi tehdä uudella tavalla. Mikäli kopioit mitä muut tekevät, et luultavasti tule tienaamaan lisäansioita netistä (tai ainakin se tulee olemaan todella vaikeaa).

En tarkoita että sinun olisi pakko keksiä uutta innovaatiota joka mullistaa koko maailman. Helpompi lähestymistapa on tutkia tarkkaan mikä toimii, miksi se toimii ja missä se toimii – ja sen jälkeen tehdä tästä toimivasta konseptista oma versio joka on parempi kuin se alkuperäinen.

Ihmiset haluavat parempaa palvelua

Tarjoa ihmisille jotain parempaa!

  • Ovatko kaikki muut nettisivut aiheesa aivan #”&%#!#%? Tee paremmat!
  • Eikö alasta löydy tietoa? Tarjoa tietoa!
  • Onko tuotteesta vaikea löytää käyttökokemuksia? Kerro tuotteesta objektiivisesti!

Mistä tiedät mikä toimii paremmin? Aseta itsesi kohderyhmäsi kenkiin ja ajattele kuin he. Mitä tietoa he etsivät netistä? Miksi? Mitä tarpeita juuri heillä on? Miten sinä voit tarjota jotain hyödyllistä heille?

Minä huomasin omasta kokemuksesta että lentokenttäparkkien hintavertailu on vaikeaa, koska tietoa ei ole kerättynä yhteen paikkaan… tästä syntyi luonnollisesti idea uutta sivustoa varten.

Nämä tiedot voit myös kaivaa netistä tutkimalla esim. foorumeita, lukemalla uutisia ja artikkeleita aiheesta tai kysymällä suoraan kohderyhmältäsi.

Älä välitä kilpailusta – valitse aihe joka aidosti kiinnostaa sinua

Monet eivät koskaan pääse aloittamaan koska he ajattelevat liian suurella mittakaavalla ja valittavat että ei heidän sivustonsa kuitenkaan pärjäisi kilpailulle.

Tämä on väärä ajattelutapa.

Älä mieti suuria kokonaisuuksia vaan valitse jokin hyvin tarkka osa tästä kokonaisuudesta (niin sanottu Niche) ja keskity siihen. Kiinnostaako sinua valokuvaus? Älä kirjoita valokuvauksesta yleisesti – kirjoita vaikka häävalokuvauksesta hiekkarannoilla.

Erikoistu omaan aiheeseesi

Tavoitteesi on että sinä olet se keneen kaikki kääntyvät kun he miettivät häävalokuvasta rannalla. Haluat että joka kerta kun aiheesi mainitaan, sinun sivustosi tulee esiin hakutuloksissa.

Mitä paremmin erikoistut, sitä vähemmän kilpailua sinulla tulee olemaan ja sitä paremmin tulet pärjäämään. Mikä tärkeintä: sitä enemmän ja nopeammin tulet tienaamaan rahaa!

Aiheet, joille tulee aina olemaan kysyntää

On olemassa tiettyjä aiheita jotka aina tulevat olemaan tuottoisia sillä ne tuotteet ja palvelut ovat niin sidonnaisia ihmisten tarpeisiin.

1. Terveys

Laihdutus, dieetit, terveyspillerit, tupakan polton lopettaminen ja niin edelleen.

2. Raha

Kuka ei haluaisi miljonääriksi yhdessä yössä? Nettikasinot, sijoittaminen, lainat, vedonlyönti ja niin edelleen.

3. Rakkaus

Kaikki tarvitsevat rakkautta. Seuranhakupalvelut, nettideittaus, vaimon/miehen löytäminen ja niin edelleen.

4. Vakuutukset

Melkein kaikilla meistä on jokin vakuutus: autovakuutus, kotivakuutus, matkavakuutus tms. Näin tulee luultavasti olemaan myös tulevaisuudessa, joten erilaisten vakuutusten vertailuun ja kilpailutukseen liittyvälle sivustolle olisi varmasti kysyntää.

Aloita omista kiinnostuksista tai harrastuksista

Tärkeintä on se että olet itse kiinnostunut valitsemastasi aiheesta. Tämän takia aiheen valinta kannattaa aloittaa omista kiinnostuksen kohteista tai harrastuksista.