Passiivinen tulo

Opi tienaamaan passiivista tuloa netistä

Lisätulot tuovat sinulle vapautta

Raha mahdollistaa kaikkea. Raha antaa sinulle vapauden tehdä sitä mistä oikeasti nautit elämässä.

Ainoa huono asia on että rahan eteen täytyy tehdä töitä. Usein rahan eteen täytyy tehdä paljonkin töitä. Luultavasti käyt tälläkin hetkellä palkkatöissä ja tienaat siitä kuukausittaisen summan pankkitilillesi, jotta voisit nauttia elämästä työn ulkopuolella. Perinteisen palkkatyön ohella löytyy tänä päivänä toki myös mahdollisuuksia työskentelyyn. Esimerkiksi isossa nosteessa oleva suomen kielen opettaminen tarjoaa hienon työhaasteen ja vaivattoman ansaitsemisväylän monille kotimaisille osaajille verkossa. Kotoa käsin toimivista opettajista on nimittäin tällä hetkellä huutava pula.

Entä jos saisit rahaa säännöllisesti tilillesi menemättä aamulla töihin?

Se on mahdollista, passiivisen tulon avulla. Jatka lukemista niin kerron sinulle miten se on mahdollista.

Mitä passiivinen tulo on?

Passiivinen tulo (eng. Passive Income) on säännöllinen tulo, jonka saat tilillesi ilman suuria ponnisteluja. Itselleni passiivinen tulonlähde tarkoittaa sitä että voin luoda automatisoidun rahasammon, joka säännöllisesti tuottaa minulle ylimääräistä tuloa – ilman että minun tarvitsee olla ”paikan päällä”.

Raha tulee tililleni silloinkin kun en tee töitä. Sivustoni (esim. lainaguru.fi, parasta.fi tai actionkamerat.fi) tuottavat rahaa vaikka nukkuisin tai olisin Espanjassa lomalla. Tavallisesti kun käyt töissä 9-5 saat siitä korvauksen (eli palkkaa), mutta rahantulo loppuu heti jos et mene töihin. Passiivinen tulonlähde tuottaa rahaa missä ikinä oletkaan!

Minä en siis vaihda aikaani rahaa vastaan, vaan sijoitan aikaani sivuston kehitykseen aluksi ja nautin sen tuotoista pitkään.

Eri tyyppisiä passiivisia tulonlähteitä

On olemassa useita erilaisia passiivisia tulonlähteitä. Osa vaatii enemmän alkutyötä ja osa vähemmän. On tärkeää että valitset juuri sinulle sopivan tulonlähteen, jonka eteen jaksat tehdä töitä aluksi, ja jonka tiedät pystyvän tuottamaan sinulle lisätuloja pitkään. Tällä sivustolla keskityn tulonlähteisiin jotka liittyvät nettisivuihin enkä esim. osake- tai asuntosijoituksiin.

Tässä listaan muutamia eri vaihtoehtoja passiivisille tulonlähteille:

1. Affiliate markkinointi (kumppanuusmainonta)

Affiliate markkinointi (affiliate marketing) – tai suomeksi kumppanuusmainonta tai tulospohjainen mainonta – tarkoittaa sitä että sinä myyt tai promoat jonkun muun valmistamia tuotteita ja tarjoamia palveluita ja ansaitset kommission (osuuden myyntihinnasta) joka kerta kun joku ostaa tuotteen.

2. Mainostaminen nettisivuilla tai blogissa

Voit ansaita rahaa kotisivuilla tai blogilla asettamalla sivuille mainoksia esim. Google AdSensen kautta. Sinä tule tienaamaan rahaa joka kerta kun joku kävijöistäsi klikkaa mainosta. Et siis saa kommissiota vaikka joku ostaisikin tuotteen/palvelun jota mainostat, saat vain korvauksen jokaisesta klikkauksesta.

3. Digitaalisten tuotteiden myyminen (esim. ekirjat, artikkelit jne.)

Internetin ansioista tuotteiden myyminen on helpottunut huomattavasti. Nykyään kuka tahansa voi pystyttää pienimuotoisen verkkokaupan muutamassa tunnissa omille nettisivuilleen ja myydä niiden kautta mitä tahansa. E-kirjojen ja muiden itse tuottamiesi digitaalisten tuotteiden myyminen on oiva keino tienata passiivista tuloa.

4. Oman osaamisen myyminen (valmennus, jäsenyyssivustot jne.)

Oletko sinä guru jossain? Kaikilla meillä on omat kiinnostuksen kohteemme joista tiedämme kaiken mahdollisen nippelitiedon. Oletko miettinyt että joku muukin saattaisi olla kiinnostunut aiheesta ja haluaisi oppia siitä lisää? Voit myydä omaa osaamistasi konsultoinnin muodossa, perustamalla jäsensivuston (jäsenet maksavat liittymisestä ja saavat sitä vastaan eklusiivista tietoa), järjestämällä webinaareja tai myymällä verkkokursseja.

Mitä passiivinen tulo EI OLE?

Passiivinen tulonlähde ei ole mikään helppo ja nopea keino rikastua. Passiivinen tulo ei ole ihmisten huijaamista tai sääntöjen/lakien rikkomista. Passiivinen tulo ei ole laiton tapa tienata ylimääräistä rahaa.

Haluan erityisesti painottaa sitä että passiivinen tulo vaatii että teet tulonlähteen eteen huomattavan määrän työtä aluksi, mutta alkutyön jälkeen voit nauttia säännöllisestä tulosta pitkään tekemättä lisää töitä.

1. Passiivisen tulonlähteen luominen ei ole helppoa – se vaatii paljon työtä

Raha ei (ikävä kyllä) kasva puussa. Elämässä ei saa mitään ilmaiseksi. Sama pätee passiiviseen tuloon ja rahan tienaamiseen netissä. Monet yrittävät vakuuttaa sinulle että rahan tienaaminen netissä on helppoa ja nopeaa mutta se ei ole mahdollista. He yrittävät myydä sinulle väärää kuvaa, jotta he itse voisivat tienata heidän palveluillaan ja pyramidihuijauksillaan. Rahan tienaaminen netissä on vaikeaa ja se vaatii sinulta paljon aikaa. Ota siis itsäsi niskasta kiinni ja sijoita aikasi passiivisen tulonlähteen luomiseen – voit nauttia lisäansioista pitkään.

2. Lisäansioiden tienaaminen ei tapahdu yhdessä yössä

Minä en takaa tai opeta sinulle että ansaitsemaan rahaa nopeasti tai että rikastuisit yhdessä yössä netissä. Passiivisen tulon kerääntyminen vaatii aikaa. Minun ensimmäiset automaattiset tulonlähteet vaativat noin 6kk aikaa ennen kuin ne alkoivat tuottaa rahaa. Tämä johtuu siitä että sinun täytyy tehdä työtä sen eteen että kasvatat ja parannat tulonlähdettäsi jatkuvasti. Mikäli aiot tienata rahaa mainostamalla, tulee sinun varmistaa että ihmiset löytävät sivustosi hakukoneista ja että he klikkaavat mainoksia. Hakukonenäkyvyyden parantaminen vaatii aikaa.

3. Rahan tienaaminen netissä EI OLE MAHDOTONTA

Passiiviset tulonlähteet olivat minulle vain unelma kunnes tartuin tuumasta toimeen ja aloin töihin. Kaikki tuntuu aluksi vaikealta ja sinusta saattaa pitkään tuntua siltä ettei tästä tule mitään. Usko itseesi ja siihen että ajan sijoittaminen tähän projektiin kannattaa. Jos seuraat vinkkejäni ja jaksat työstää tehdä alkutyöt huolella tulet tienaamaan passiivista tuloa pitkään.

Aloita työt nyt – tienaa passiivista tuloa pitkään

Eikö olisikin ihanaa jos sinunkaan ei tarvitsisi tehdä töitä rahan eteen? Haluaisitko sinäkin tienata 500-3000 € joka kuukausi ilman että näet sen eteen merkittävää vaivaa?

Minun tehtäväni on opettaa sinulle miten se on mahdollista.

Miksi teen tätä? Olen internetmarkkinoinnin ammattilainen ja rakastan ihmisten auttamista. Työkseni autan yrityksiä tekemään parempaa tulosta netin avulla. Osaamiseni avulla olen onnistunut luomaan itselleni passiivisia tulonlähteitä (tämäkin sivusto on yksi niistä) ja haluan opettaa tämän saman muille minunkaltaisille ihmisille.

Näin aloitat passiivisen tulon hankinnan netistä

Kuten jo aikaisemmin kerroin, passiivisen ansion hankinta ei ole helppoa eikä se onnistu nopeasti, mutta kun sen kerran aloitat kunnolla ja pääset hyvin alkuun – voit nauttia lisätuloista pitkään.

1. Tarvitset hyvän idean/aiheen

Mieti tarkkaan mistä aiheesta sinä olet kiinnostunut ja mistä olet valmis kirjoittamaan sisältöä. Sinun täytyy myös valita aihe jolle on kysyntää, muuten et onnistu myymään tuotteitasi tai palveluitasi muille.

2. Tarvitset nettisivut joiden kautta voit tienata

Omat nettisivut tai blogi toimii alustana jonka kautta voit hankkia lisätuloja. Kotisivujen tai blogin kautta voit tarjota mainostilaa, myydä tuotteita, ohjata liikennettä kumppaneittesi verkkokauppoihin ja niin edelleen. Tee kotisivut itse ja säästä!

3. Valitse liiketoimintamalli jolla tienaat

Sinun täytyy valita liiketoimintamalli joka sopii sinulle parhaiten. Aiotko myydä omia digitaalisia tuotteitasi (esim. e-kirjoja tai artikkeleita)? Haluatko mielummin ohjata liikennettä kumppanin kauppaan ja tienata kommission? Mikäli tavoitteesi on korkealla, voit harkita myös jäsensivuston luomista (jossa jäsenet maksavat kuukausimaksun sisällöstä).

4. Ohjaa lisää ja lisää liikennettä sivustollesi

Kun olet keksinyt itsellesi hyvän aiheen, pystyttänyt nettisivut ja valinnut liiketoimintamallin jolla tienaat rahaa, tulee sinun keskittyä kävijämäärien kasvattamiseen (mitä enemmän kävijöitä, sitä enemmän tienaat). Nettisivujen kävijämääärää voi kasvattaa mm. hakukoneoptimoinnilla, sähköpostimarkkinoinnilla tai ohjaamalla liikennettä sosiaalisista medioista. Sinun täytyy miettiä tarkkaan missä kohderyhmäsi viettää eniten aikaa ja miten saat houkuteltua heidät sivustollesi.