Affiliate markkinointi

Opi tienaamaan rahaa affiliate-markkinoinnilla

Mitä affiliate markkinointi on?

Haluaisitko tienata rahaa nettisivujen tai blogin kautta? Suosittelen tutustumaan tämän sivun aiheeseen tarkemmin!

Tällä sivulla puhutaan affiliate-markkinoinnista (Affiliate Marketing) – eli niin sanotusta kumppanuusmainonnasta. Tämä on oiva tapa tienata passiivista tuloa esim. nettisivujen tai blogin kautta.

Suosittelet jonkun muun myymiä tuotteita ja/tai palveluita sivustollasi ja tienaat komission mikäli joku tilaa tuotteen siirryttyään verkkokauppaan sinun sivustosi kautta.

Yrityksille tämä on täysin tulospohjaista mainontaa, he maksavat sinulle vain ja ainoastaan jos lähettämäsi kävijät ostavat jotain.

Kuvioon kuuluu yleensä 4 osapuolta:

 1. Julkaisija (nettisivujen omistaja joka lähettää kävijöitä verkkokauppaan).
 2. Mainostaja (esim. verkkokauppa tai luotonantaja, joka maksaa komission myynneistä).
 3. Affiliateverkko (välikäsi joka hoitaa laskutuksen ja komissioiden maksamisen).
 4. Kuluttaja (kävijä joka eksyy sivustollesi ja sieltä mainostajan verkkokauppaan).

Kuka tahansa voi tehdä kumppanuusmainontaa omilla nettisivuillaan, mutta pidä mielessä että kaikilla yrityksillä ei ole kumppanuusohjelmaa johon voi liittyä.

Miten pääsen alkuun?

Ensin tarvitset digitaalisen kanavan josta voit lähettää kävijöitä mainostajien sivustoille.

Tämä kanava tai media voi olla:

 • nettisivut,
 • blogi,
 • uutiskirje,
 • Youtube-kanava tai -video,
 • Facebook-sivu,
 • keskustelufoorumi,
 • Facebook-ryhmä,
 • mobiiliapplikaatio,
 • alennuskoodisivusto,
 • vertailusivusto tms.

Mikä tahansa kanava siis kelpaa, kunhan pystyt lähettämään sen kautta kävijöitä toiselle sivustolle (esim. lisäämällä klikattavan linkin).

Toiseksi sinun tulee rekisteröidä nettisivusi (tai muu kanava) affiliateverkkoon. Tämän jälkeen näet kaikki yritykset ja verkkokaupat (eli kampanjat) joiden tuotteita voit edustaa kyseisen mainosverkon kautta.

Kun olet löytänyt nettisivujesi aiheeseen liittyvän mainostajan, voit hakea mukaan kampanjaan. Yleensä sivustosi hyväksytään 24 tunnin kuluessa (ellei se riko mainostajan tai verkon ehtoja).

Sivustosi hyväksynnän jälkeen voit alkaa mainostamaan yrityksen tuotteita sivustollasi. Käytännössä tämä tapahtuu lisäämällä sivustollesi joko tekstilinkki tai kuvabanneri jossa on mukana seurantaparametri.

Linkki sisältää evästeen jonka avulla voidaan todeta että verkkokauppaan eksynyt asiakas on tullut sinun sivustosi kautta – ja komissio toteutuneesta myyntitapahtumasta voidaan maksaa sinulle. On siis erittäin tärkeää että haet/luot kaikki linkit mainosverkon kautta.

Useimmissa mainosverkoissa näet komissiot reaaliaikaisesti, eli tiedät heti jos kävijä on ostanut jotain sinun sivustosi kautta. Affiliateverkko tilittää komissiot sinulle kerran kuukaudessa.

Hyvin yksinkertaistettuna prosessi näyttää tältä:

 1. Luo nettisivut/blogi tai joku muu digitaalinen kanava,
 2. Rekisteröidy affiliateverkkoon,
 3. Hae mukaan yritysten kampanjoihin,
 4. Laita linkit/bannerit sivustollesi,
 5. Tienaa rahaa joka kerta kun linkkisi kautta ostetaan jotain,
 6. Komissiot maksetaan pankkitilillesi kerran kuussa.

Mitä affiliateverkkoja voi käyttää Suomessa?

Moni affiliateverkko toimii Suomessa, mutta mikään ei estä sinua liittymistä kansainväliseen verkkoon kuten Amazon Affiliates tms.

Aloittelijan kannattaa kuitenkin aloittaa suomeksi, sillä tunnet luultavasti mukana olevat yritykset ja heidän tuotteet paremmin. Lisäksi, saat asiakaspalvelua suomeksi.

Alkuun kannattaa liittyä jokaiseen verkkoon ja tutkia mitä kampanjoita heillä on tarjolla. Vasta kokeilemalla saat selville mitkä kampanjat toimivat parhaiten ja mihin verkkoon sinun kannattaa keskittyä.

 1. Adtraction
 2. Circlewise
 3. Daisycon
 4. TradeTracker
 5. Adservice
 6. AdsNinja
 7. Tradedoubler
 8. Performission

Minä pidän eniten Adtractionistä koska järjestelmä on helppokäyttöinen, sieltä saa asiakaspalvelua ja he pyrkivät kokoajan saamaan mukaan uusia yrityksiä.

Miten paljon affiliate markkinoinnilla voi tienata?

Mitä enemmän aikaa ja vaivaa jaksat nähdä sivustosi eteen, sitä enemmän voit tienata.

Tienaaminen riippuu siis täysin sinusta.

Otetaan yksinkertainen esimerkki: sanotaan että omistat sivuston järjestelmäkameroista ja ohjaat kävijät verkkokauppaan joka myy näitä.

Sinulla on 5 000 kävijää kuukaudessa. Näistä 5 000 kävijästä 10 %, eli 500 kävijää, siirtyy verkkokauppaan.

Näistä 500 kävijästä 1 % ostaa jotain, eli sivustosi kautta syntyy 5 myyntitapahtumaa kuukaudessa.

Jos järjestelmäkameran keskihinta on 1 000 euroa ja saat 5 % komission, tulet tienaamaan:

5 myyntiä x 1 000 euroa/myynti * 5 % komissio = 250 euroa kuukaudessa.

Kaikki alkaa aiheen valinnasta. Sivustosi täytyy käsitellä jotain aihetta jolle on kysyntää, ja lisäksi sinun täytyy pystyä edustamaan jotain aiheeseen liittyvää tuotetta tai palvelua uskottavasti – sinun täytyy löytää toimiva liiketoimintamalli. Pidä mielessä että myös oman osaamisesi myyminen voi olla toimiva tapa tienata rahaa netissä.

Ei mikään ’Get-rich-quick scheme’

Tärkeintä mielestäni on ymmärtää että affiliate-markkinointi ei ole mikään pikatie kohti miljoonia euroja. Se on pitkäjänteistä työtä, jossa voi helposti mennä 3-6 kuukautta ennen kuin tienaat penniäkään.

Tavoitteesi on tehdä pohjatyöt hyvin ja kehittää sivustoa pikkuhiljaa eteenpäin, jolloin se tuottaa sinulle passiivista tuloa pitkässä juoksussa – ilman että sinun tarvitsee joka päivä tehdä työtä sivuston parissa.

Affiliate markkinointi vaatii suuria määriä työtä alkuun, mutta voi myös tuottaa rajattomasti.

Kuinka suuria komissioita mainostajat maksavat?

Tämä riippuu täysin yrityksestä ja heidän katteistaan. Jotkut maksavat prosenttiosuuden tilauksen summasta (esim. 10 %), ja toiset taas kiinteän summan jokaisesta kaupasta (esim. 50 euroa).

Suosittelen etsimään kampanjan jossa jokainen myynti tuottaa sinulle vähintään 50 euroa. Eli keskity mainostamaan tuotteita/palveluita joilla on korkea keskihinta.