Tienaa mainoksilla

Tienaa mainoksilla

Tienaa rahaa lisäämällä mainoksia sivustollesi

Nykypäivänä lähes kaikilla suosituilla sivustoilla näkyy mainoksia. Sivuston ylläpitäminen maksaa (palvelinkulut, sisällön tuottaminen jne.) ja sivustojen ylläpitäjät haluavat tienata rahaa (tai ainakin kattaa ylläpitokulut) mainoksilla.

Opi tekemään nettisivut itse

Kolme tapaa tienata rahaa mainoksilla

On olemassa periaatteessa 3 eri tapaa tienata rahaa mainostamalla blogissa tai omilla nettisivuilla. Käsittelen jokaisen eri keinon alla (toki näistä jokaisesta on omat muunnoksensa, mutta pidän näitä kuitenkin pääkeinoina).

1. Pay Per Click -mainonta. Tienaa rahaa kun sivustosi kävijät klikkaavat muiden yritysten mainoksia. Tienaat siis tietyn summan joka kerta kun kävijä klikkaa mainosta. Tämä summa on usein noin muutaman sentin per klikkaus, mutta kasvaa sitä mukaa mitä enemmän kävijöitä (ja klikkauksia) saat. Mitä enemmän kävijöitä sinulla on, sitä suurempi osa yrityksistä haluaa näyttää mainoksia sivustollasi ja sitä enmmän sitä voit tienata per klikkaus.

2. Per Per Mille -mainonta. Tienaa joka kerta kun mainoksesi saa tuhat (1000) näyttökertaa (impressions). Tienaat siis kiinteän summan joka kerta kun mainoksesi on näytetty tuhat kertaa. Summan suuruus riippuu sivustosi kävijämäärästä ja suosiosta. Tämä mainosmuoto on parempi sinulle, mutta vaatii tosiaan että sinulla on suosittu sivusto jotta mainostajat suostuvat maksamaan kiinteää hintaa.

3. Tienaa määräaikaisilla mainossopimuksilla. Kaksi aikaisempaa mainosmuotoa hoituu jonkun välikäden (esim. Google AdSensen) kautta, joka laskee näyttökerrat, klikkimäärät ja klikkaushinnat automaattisesti. Tämä vaihtoehto poikkeaa muista; mikäli sinulla on suosittu sivusto, voit neuvotellu täysin omat sopimukset yritysten kanssa. Eli voit pyytää esim. 2000 € per kuukausi siitä että yritys saa näyttää tietynkokoista mainosta sivustollasi. Tällöin sinun ei tarvitse antaa mitään takuita klikkauksista tai näyttömääristä, saat saman palkkion joka kuukausi.

Google AdSense – työkalu mainosten hallinnointiin

Kun puhutaan rahan tienaamisesta mainoksilla nettisivuilla tai blogissa, on Google AdSense yksi tärkeimmistä työkaluista. Google AdSense on Googlen omistama palvelu, jonka kautta kuka tahansa kenellä on nettisivut, voi alkaa näyttämään mainoksia sivustollaan ja tienata rahaa sillä että ihmiset klikkailevat mainoksia.

AdSenseen liittyminen on täysin ilmaista eikä se vaadi muuta kuin että omistat nettisivut jonne mainoksia voi laittaa. Kun olet liittynyt AdSenseen, voit poimia sieltä koodipätkän ja lisätä sen sivustollesi. Tämän jälkeen muiden yritysten mainokset alkavat näkymään sivustollasi automaattisesti.

Alla on esimerkki mainoksesta joka tulee minun Google AdSense-tilin kautta:

Minä pystyn hieman kontrolloimaan miltä yritysten mainokset näyttävät kun niitä näytetään minun sivustolla, mutta loppupeleissä mainosten ulkonäkö riippuu yrityksistä. Minä voin päättää minkä aihealueen mainoksia minun sivustolla näytetään.

Kannattaa muistaa että mitä paremmin mainokset sopivat sivuston aiheeseen, sitä enemmän niitä tullaan klikkaamaan ja sitä enemmän sinä voit tienata. Älä siis änge sivustoasi täyteen täysin aiheettomia mainoksia, mieti mieluummin muutama hyvä sijainti mainoksille ja ota vastaan ainoastaan sivustollesi oleellisia mainoksia.

Sivuston aihealue on myös tärkeä klikkihintojen kannalta, kalliiden tuotteiden mainostamisesta yrityksest ovat valmiita maksamaan enemmän, koska se on heille kannattavampaa.

Miten paljon mainoksilla voi tienata?

Mietit varmaan että kuinka paljon niillä mainoksilla voi sitten tienata? No sehän riippuu täysin sinusta ja sinun sivustosta. Tulot Google AdSensen kautta eivät ole päätähuimaavia ellei sinulla ole satojatuhansia kävijöitä.

Lue myös: rahan tienaaminen omalla blogilla

Esimerkki omista mainostuloistani

Omistan sivuston aggregaatit.com, jota käytän lähinnä kumppanuusmainontaan mutta näytän myös mainoksia siellä Google AdSensen kautta. Mainospaikkoja on hyvin rajoitetusti sivustolla; vain tuotesivuilla (esim. Kipor IG 2000) sekä artikkelisivuilla.

Sivustolla on noin 5000-8000 kävijää kuukaudessa ja mainosnäyttöjä on noin 10 000 – 15 000 kuukaudessa. Tämä tarkoittaa noin 20 € tuloja viikossa. Pidä mielessä että sivuston päätarkoitus ei ole näyttää mainoksia, vaan myydä kumppaneideni tuotteita (ja tienata niistä kommissio). Tämä 20 € per viikko on täysin passiivista tuloa ja tuleehan siitä yhteensä yli tuhat euroa joka vuosi (vain yhdellä sivustolla!).

Tähtää siihen että sivustosi on paras omalla aihealueellaan, niin voit tehdä suorat sopimukset mainoksista yritysten kanssa ja tienata huomattavasti suurempia summia joka kuukausi.

Miten mainokset kannattaa sijoittaa sivustolle?

Mikäli sivustosi päätarkoitus on tienata rahaa näyttämällä mainoksia, tulee sinun pohtia tarkkaan mihin sijoitat mainokset niin että ne näkyy mahdollisimman paljon kävijöille ja että niitä myös klikataan ahkerasti.

Vinkkejä mainosten sijoittamiseen:

  • sijoita mainokset niin etteivät ne häritise sivuston käyttökokemusta
  • pyri tekemään mainoksista mahdollisimman samannäköisiä kuin muusta sivustosta
  • älä sijoita mainoksia sivupalkkiin (niitä ei klikata koska Banner blindness)
  • sulje pois mainokset jotka eivät ole kiinnostavia kävijöillesi
  • näytä ensin laadukasta sisältöä kävijöille ja mainoksia vasta jälkikäteen

Google AdSense:n lisääminen WordPress-sivustolle

Koska WordPress on nykypäivänä niin suosittu alusta verkkoksivuja ja blogeja varten, koen sen oleelliseksi näyttää miten Google AdSense-mainokset voi ottaa käyttöön WP-sivustolla. Katso alta näppärä video joka näyttää AdSense asennuksen WordPressiin (ei minun tekemä video):

Google AdSensen voi asentaa myös käyttämättä WordPress lisäosia. Tällöin sinun tulee hakea AdSensestä mainoskoodi ja lisätä se HTML:nä esim. sivun sisältöön ja vimpaimeen. Jos haluat lisätä koodin sivun sisältöön, vaihda Teksti-editoriin ja liitä koodi haluamaasi paikkaan. Katso että mainoskoko on sopiva juuri sitä kohtaa varten, mihin olet lisäämässä mainosta. Katso tarkemmat ohjeet tästä.

Sinäkin voisit tienata rahaa mainoksilla. Haluatko oppia miten? Liity valmennukseen.