Myy osaamistasi

Myy osaamistasi – 6 tapaa tienata rahaa

Myy osaamistasi muille mikäli sinulla on jokin taito tai tiedät paljon jostakin tietystä aiheesta (josta muutkin voisivat olla kiinnostuneita). Tämä tapa ei tee sinusta upporikasta yhdessä yössä, mutta se on oiva tapa tienata lisäansioita päivätyön ohella.

Voit joko myydä tietoasi digitaalisessa muodossa (esim. e-kirja tai webinaari) tai ryhtyä konsultiksi ja myydä aikaasi. Digitaalisten tuotteiden myynti on ehdottomasti parempi valinta passiivisen tulon kannalta.

1. Kirjoita e-kirja tai opas

Voit muuttaa tietosi ja kokemuksesi maksulliseksi oppaaksi, artikkeliksi tai e-kirjaksi. Varsinkin e-kirjan kirjoittaminen vie paljon aikaa. Toisaalta, kun kirja on valmis ja olet keksinyt tavan markkinoida sitä oikealle kohderyhmälle, voit ottaa rennosti ja seurata myyntilukuja kotisohvalta tai rannalta kylmä mojito kädessäsi.

Sinun ei tarvitse kirjoittaa pitkää kirjaa, joissain tapauksissa riittää lyhyempi (noin 5-10 sivua) artikkeli tai opas. Mielestäni voit veloittaa myymästäsi sisällöstä kaikkea 5 ja 50 € välillä.

Gumroad – myy digitaalisia tuotteita helposti

Leanpub – myy e-kirjoja

Selz – myy fyysisiä tai digitaalisia tuotteita netissä

2. Järjestä webinaari

Webinaarissa ihmiset kokoontuvat laitteidensa (tietokone, tabletti tai puhelin) avulla kuuntelemaan sinua kun jaat tietoa jostakin tietystä aiheesta. Webinaari on siitä hyvä vaihtoehto että saat kaikki tavallisen seminaarin hyödyt (kuten kysymysten esittäminen, keskustelu jne.) ilman että kaikkien täytyy fyysisesti olla samassa paikassa.

Järjestämällä webinaarin voit tienata rahaa (ainakin) 3 eri tavalla:

  1. veloita osallistumisesta webinaariin,
  2. markkinoi sinun toista tuotetta (esim. maksullista e-kirjaa tai -kurssia),
  3. myy mainospaikkoja webinaariin (esim. mainitse yritys tai palvelu webinaarin aikana).

CrowdCast – järjestä webinaari ilmaiseksi

3. Ryhdy tuutoriksi

Voit ryhytä tuutoriksi mikäli koet että pystyisit opettamaan jollekulle jonkun hyödyllisen taidon, esim. matematiikan, koodauksen tai graafisen suunnittelun opettaminen. Voit käyttää vaikka Skypeä tai jotakin muuta työkalua hoitaaksesi tuutoroinnin täysin netin välityksellä (säästääksesi aikaa).

4. Järjestä nettikurssi

Voit opettaa taitosi muille järjestämällä nettikurssin. Nettikurssi voi olla interaktiivinen, jossa keskustelet osallistujien kanssa esim. chatin tai videokuvan kautta. Vaihtoehtoisesti kurssisi voi koostua staattisesta materiaalista, eli artikkeleista, blogikirjoituksista jne.

Teachable – luo ja myy kurssisi netissä

Udemy – järjestä nettikurssi helposti

5. Myy osaamisesi Fiverrissä

Fiverr.com on markkinapaikka luoville palveluille. Siellä voit myydä mitä tahansa graafisesta suunnittelusta käännöstöihin ja animaation luomisesta musiikin säveltämiseen.

Fiverr.com

6. Myy opetusvideoita

Ihmiset hakevat jatkuvasti apua erilaisiin ongelmiin joita he kohtaavat sekä työelämässä että vapaa-ajalla. Voit luoda opetusvideoita jonkin tietyn aihe-alueen ympärille (esim. auton korjaaminen, pyörän huoltaminen, virkkaaminen jne.) ja veloita videoiden katselusta.