Rahan tekeminen netissä on muuttumassa vaikeammaksi. Tekninen kehitys ja uusien tekniikoiden käyttöönotto on johtanut joidenkin aiempien hyvien rahantekokeinojen vaikeutumiseen.

Yksi syy rahanteon vaikeutumiseen on mainosestojen eli adblockien yleistyminen. Adblock blokkaa mainokset käyttäjältään. Tämä taas johtaa siihen, että bloggaajan sivuilleen laittamat mainokset eivät näy sivustolla vierailevalle lukijalle.

Yksi syy siihen, että netissä on vaikeampi tehdä rahaa, on VPN yhteyksien käytön yleistyminen. VPN tekee käyttäjän tunnistamisen vaikeammaksi ja tämä vaikuttaa mainostuloihin. Alhaisemmat mainostulot vaikeuttavat rahan tekemistä netissä.

Netissä voi tehdä rahaa myymällä jotain palvelua netin kautta. Kuitenkin yleisen taloustilanteen kääntyessä huonommaksi ja ihmisten joutuessa tiukoille, myös bisnes netissä muuttuu vaikeammaksi.

Netissä voi myydä käytettyä tavaraa huutokaupassa. Käytetyllä tavaralla voi jopa alkaa tekemään suuremman mittakaavan kaupankäyntiä, kunhan siitä ei tee oikeaa liiketoimintaa. Käytettyjä tavaroita voi ostaa muilta ihmisiltä nettikirpputoreilta ja oikeilta kirpputoreilta. Sitten näitä tavaroita voi myydä paremmalla korkeammalla hinnalla eteenpäin. On hyvin tavallista, että monet kokemattomat myyjät myyvät nettikirpputoreilla tavaroita halvemmalla hinnalla kuin niistä voisi pyytää. Ihmiset voivat myös antaa täysin ilmaiseksi täysin hyvää ja myyntikelpoista tavaraa nettikirpputorien annetaan -osiossa. Tällaisia tavaroita voi käydä noutamassa ja niitä voi myydä eteenpäin. Ongelmana kuitenkin on se, että monet muut ovat huomanneet samat apajat. Nykyään tässäkin bisneksessä on kova kilpailu.

Tietenkin, jos omaa jonkin taidon, jota voi kätevästi tehdä netin kautta, voi tähän taitoon perustuvaa työtä alkaa myymään netin kautta. Esimerkiksi koodarin taidot ovat kysyttyjä. Oman haasteensa näissä töissä tuo se, että nykyään näiden töiden tarjoajana joutuu kilpailemaan koko maailman kanssa. Se mikä voi olla kiinalaiselle tai intialaiselle hyvä korvaus tehdystä työstä, ei välttämättä ole sitä Suomessa asuvalle ammattilaiselle.

Myös tubettaminen on kasvattanut paljon suosiotaan. Kuitenkin nykyään tubettamista tapahtuu niin paljon, että massasta on vaikea erottautua. Sisällön täytyy olla laadukasta ja viihdyttävää, jotta ihmiset jaksaisivat katsoa sitä. Sisällön määrä netin videoalustoilla on kasvanut räjähdysmäisesti. Kuitenkin saadakseen suuren määrän rahaa videoista, videoiden pitää saada suuri määrä katsojia. Suomessakin parhaat tubettajat tienaavat satoja tuhansia euroja vuodessa.

Netissä voi tehdä rahaa myös striimaamalla. Tässäkin ongelmana on se, että kilpailu on kovaa ja yrittäjiä on paljon. Et ollut varmaan ensimmäinen, joka keksi ajatuksen elättää itsensä pelaamalla videopelejä! Kuitenkin tietysti parhaat striimaajat saavat tehtyä todella paljon rahaa toiminnallaan.

Netissä voi myös koittaa onneaan erilaisissa peleissä. Netissä voi lyödä vetoa tai pelata nettikasino. Tietenkin uhkapeliin liittyy aina riskejä ja sellainen tulee nähdä viihteenä. Mutta aina voi kokeilla onneaan.

Netissä voi tehdä rahaa myös kryptovaluutoilla. Kuitenkin suurimmat kryptovaluuttojen arvonnousut voivat olla takanapäin. Kryptovaluutat ovat jo saavuttaneet asemansa markkinoilla. Suurimmat tulevaisuuden kasvuodotukset ovat jo kryptovaluuttojen arvon sisällä.