Tällä luennolla opit muokkaamaan sivustosi ulkoasua vaihtamalla teemaa. WordPress-teema on valmis ulkoasumalli joka määrittää mm. sivuston värit, layoutin ja fontit.

Tällä luennolla puhutaan WordPressin teemoista. Teema määrittää miltä sivustosi näyttää ulospäin. Kun asensit WordPressin, sait automaattisesti käyttöösi TwentySeventeen teeman.

Teeman vaihtaminen onnistuu helposti suoraan asetuksista eikä sen vaihtaminen tule muuttamaan sisältöäsi lainkaan.

Minkälainen on hyvä teema?

Kun mietit sopivaa teemaa, pidä nämä asiat mielessäsi:

  • erottuu muista sivustoista,
  • kuvaa sivustosi sisältöä,
  • responsiivinen – eli mobiiliystävällinen,
  • saat tarvittaessa apua teeman kehittäjältä.

Suosittelen aloittamaan ilmaisella teemalla ja siirytmään maksulliseen vasta sitten kuin sivustosi alkaa tuottamaan rahaa.

Ilmaiset teemat

Löydät laajan valikoiman ilmaisia teemoja suoraan omasta WordPressistäsi. Mene kohtaan Ulkoasu > Teemat ja etsi sieltä. Voi esikatsella miltä sivustosi näyttää millä tahansa ilmaisella teemalla. Voit myös Googlata ilmaisia teemoja etsimällä esim. ”best free wordpress themes” tms.

Lista parhaista ilmaisista teemoista

Maksulliset teemat

Voit ihan hyvin aloittaa ilmaisella teemalla ja ostaa maksullisen teeman vasta myöhemmin. Kun tulee sen aika ja tiedät tarkemmin mitä haet, voit etsiä itsellesi sopivan teeman Themeforestista. Teema maksaa noin 20-60 euroa ja tämä on kertakustannus jonka jälkeen voi käyttää teemaa ikuisesti.

Tutustu teemoihin Themeforestissa

Teeman asennus

Näytän videolla miten asennus tehdään.

Ilmaisen teeman asennus WordPressin kautta

Teeman vaihtaminen onnistuu helposti suoraan WordPressin asetuksista. Voit huoletta vaihtaa tai kokeilla uutta teemaa ilman että sivustosi sisältö katoaa.

Suosittelen aloittamaan ilmaisella teemalla ja päivittämään maksulliseen teemaan vasta kun sivustosi alkaa tuottamaan säännöllistä tuloa.

Kun olet asentanut uuden teeman ja aktivoinut sen, on aika muokata teeman asetuksia jotta saat räätälöityä siitä juuri sinun sivustolle sopivan.