Miten sosiaalisia medioita voi hyödyntää liikenteen kasvattamisessa?

Tämä kirjoitus on vielä kesken.

Tällä luennolla puhutaan sosiaalisista medioista ja miten niistä voi hankkia liikennettä sivustollesi.

Huom. sinun ei ole pakko olla aktiivinen sosiaalisissa medioissa – sinun tulee ajatella juuri sitä omaa kohderyhmääsi: missä he viettävät aikaansa?

Facebookiin tai Twitteriin panostaminen ei tietenkään ole järkevää jos koet ettei kohderyhmäsi vietä aikaa siellä.

Valitse yksi verkosto ja panosta siihen

Sinun täytyy miettiä sivustosi sisältöä ja kohderyhmää, ja niiden perusteella päätellä mikä voisi olla paras kanava sinulle. Kokeile muutamaa eri vaihtoehtoa, mittaa mistä saat parhaita tuloksia (mistä saat eniten liikennettä sivustollesi) ja panosta täysillä siihen.

Sosiaaliset mediat joita kannattaa kokeilla

Anna muille mahdollisuus jakaa sisältöäsi

Muista myös tehdä sivusto sisällöstä helposti jaettavaa eri sosiaalisiin medioihin. Tämä onnistuu mm. Simple Share Buttons Adder lisäosalla.

Sinun täytyy tutkia missä kohderyhmäsi viettää aikaa, ja sen jälkeen keskittyä 1-2 eri kanavan hyödyntämiseen. Sinulla ei luultavasti ole resursseja ylläpitää esim. 5 eri profiilia.

Hyödynnä sosiaalisia medioita jakaaksesi hyödyllistä tietoa aiheesi ympäriltä, esim. blogikirjoituksia, artikkeleita yms. sisältöä mitä olet luonut sivustollesi. Jakamalla hyödyllistä sisältöä saat seuraajia, joita voit helpommin ohjata sivustollesi (ja sitä kautta saat kasvatettua liikennettä).

Tutki missä kohderyhmäsi viettää aikaa

Etsi profiileja, sivuja, ryhmiä ja hashtagejä aiheesi ympäriltä Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä, Linkedinissä ja/tai Pinterestissä.

Luo profiili

Kun luot profiilin, mieti luotko sen omalla nimelläsi vai haluatko esiintyä sivustosi kautta. Tämän päätät itse. Varmista että täytät kaikki oleelliset tiedot profiiliisi (kerro kuka olet ja mitä teet) ja valitse kuvat tarkkaan.

Lisää linkki nettisivuille

Linkkaa profiilista nettisivuillesi ja lisää myös nettisivuille linkit sinun sosiaalisen median profiileihin. Suosittelen myös lisäämään jako-painikeet sivustollesi, jotta kävijät voivat helposti jakaa sivustoasi eteenpäin.

Liity mukaan ryhmiin, tykkää sivuista, hanki seuraajia

Liity mukaan ryhmiin jos niitä löytyy ja kirjaa talteen kaikki oleelliset hashtagit, joita voit käyttää kun jaat sisältöä. Jos aiheeseesi liittyviä ryhmiä ei löydy, voit luoda sellaisen. Tykkää aiheeseesi liittyvistä sivuista ja seuraa ihmisiä jotka jakavat sisältöä aiheesta.